Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med oksehale

Oksehaleravioli

Ingredienser

porsjoner

Oksehalekraft:

  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1,5 kg oksehale
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stilker frisk timian

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Raviolifyll:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • ca. 300 g renset kjøtt fra oksehale
  • ca. 1,5 dl kraft fra koking av oksehaler
  • 2 ss finhakket frisk gressløk , eventuelt spinat eller bladpersille

Til servering:

  • 0,5 stk. gulrot
  • 0,5 stk. persillerot , eventuelt sellerirot
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • ca. 6 dl kraft fra koking
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1897 kcal
Fett 142 g
Protein 99 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Skal du lage hjemmelaget oksehaleravioli, må du beregne litt ekstra tid og kjærlighet for å få de deilige små pastaputene med det møre kjøttfyllet og den gode smaken på kraften. Er det verdt det? Heeeelt klart, mener vi!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Oksehalekraft:

  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1,5 kg oksehale
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stilker frisk timian

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Raviolifyll:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • ca. 300 g renset kjøtt fra oksehale
  • ca. 1,5 dl kraft fra koking av oksehaler
  • 2 ss finhakket frisk gressløk , eventuelt spinat eller bladpersille

Til servering:

  • 0,5 stk. gulrot
  • 0,5 stk. persillerot , eventuelt sellerirot
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • ca. 6 dl kraft fra koking
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1897 kcal
Fett 142 g
Protein 99 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ravioli med oksehale

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:50:07