Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oksekasserolle

Oksekasserolle

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 4 dl vann
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 27 g
Protein 43 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 4 dl vann
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 27 g
Protein 43 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oksekasserolle

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 30.12.2024 18:52:21