Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lei av loff og kjøpebrød som ikke smaker så mye? Prøv dette sammen med aïoli eller kryddersmør ved siden av maten.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 200 g sorte oliven
  • 10 stk. soltørkede tomater
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 dl finhakket frisk koriander
  • 750 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Finhakk hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter.

2. Bland det tørre sammen i en bolle. Tilsett hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter.

3. Bland inn vann og olivenolje og elt deigen godt, gjerne i en kjøkken-maskin. 

4. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la dem etterheve i ca. 40 minutter. 

5. Lag 3 snitt i brødene. Stek dem på 220 °C ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.