Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Omelette norvégienne - Baked Alaska

Omelette norvégienne

Ingredienser

10  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 3 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver

Fyll:

  • ca. 1,5 l vaniljeis
  • 1 glass multesyltetøy (á 400 g)

Italiensk marengs:

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 2 stk. eggehvite
  • 1,5 ss sukker

Til flambering:

  • 0,5 dl søt likør , eksempelvis cointreau eller grand marnier, eventuelt en cognac
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 383 kcal
Fett 12 g
Protein 7 g
Karbohydrater 60 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne godsaken kalles også "Baked Alaska", en kake med luftig sukkerbrød, deilig iskrem og søt marengs. Du kan lage både sukkerbrød og is selv - eller kjøpe det på butikken, alt etter hva du har tid til. God blir kaka uansett! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 3 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver

Fyll:

  • ca. 1,5 l vaniljeis
  • 1 glass multesyltetøy (á 400 g)

Italiensk marengs:

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 2 stk. eggehvite
  • 1,5 ss sukker

Til flambering:

  • 0,5 dl søt likør , eksempelvis cointreau eller grand marnier, eventuelt en cognac
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 383 kcal
Fett 12 g
Protein 7 g
Karbohydrater 60 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dersom du får rester av sukkerbrødet kan du tørke sukkerbrødet i stekeovnen, smuldre det opp og bruke det som topping til iskrem, eller lage tilslørte bondepiker til dessert ved en senere anledning.
Dersom du får rester av sukkerbrødet kan du tørke sukkerbrødet i stekeovnen, smuldre det opp og bruke det som topping til iskrem, eller lage tilslørte bondepiker til dessert ved en senere anledning.
Dersom du får rester av sukkerbrødet kan du tørke sukkerbrødet i stekeovnen, smuldre det opp og bruke det som topping til iskrem, eller lage tilslørte bondepiker til dessert ved en senere anledning.
Du kan også sette kaken under grillelementet i ovnen for å gi marengsen litt farge. Følg godt med, slik at den ikke svir seg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Nyttårsdessert: Baked Alaska, flambert iskake!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:20:59