Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oppnedappelsinkake bredde

Oppned-kake med appelsin og vanilje

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 110 g skåldede mandler
  • 150 g smeltet smør

Appelsintopping:

  • 220 g melis
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppned-kake er en artig og knallgod kake som lages i stekepannen!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 110 g skåldede mandler
  • 150 g smeltet smør

Appelsintopping:

  • 220 g melis
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvelv kaken mens den fortsatt er helt varm, ellers vil sukkeret stivne og den vil bli vanskelig å få ut av formen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marit Eikebø Ness

    Her står jeg med halvferdig kakerøre og lurer på: Steketemp?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Marit! Beklager så mye at staketemperaturen hadde falt ut av oppskriften. Kaken skal stekes på 175 grader. Jeg har nå satt det inn i fremgangsmåten. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 09:04:05 handleliste stengt