Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oreo dessert

Oreo-dessert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 350 g kremost naturell
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 ss sitronsaft
  • 120 g melis
  • 2 pk oreo-kjeks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en rask og smakfull dessert med syrlig ostekrem lagt lagvis med søt oreokjeks. Barna vil elske den!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 350 g kremost naturell
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 ss sitronsaft
  • 120 g melis
  • 2 pk oreo-kjeks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Frøene tar du ut av vaniljestangen ved å snitte den i to på langs og skrape ut frøene med en kniv.

 

Elsker du oreo? Vi har oppskrift på oreokake også!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marianne Rønningen

    Hvor lang tid i forveien kan disse lages.?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Marianne! Denne desserten bør lages samme dag som du skal spise den, hvis ikke kan kjeksen bli litt bløt og smuldrete. Lykke til! Hilsen Anette, MatPrat

  • Silje Hayes

    Jeg brukte 1 sitron til hele oppskriften. Synes det ble altfor mye det også. Er det 2 sitroner eller 2 ss??

    • André Wrengbro

      Det virker som det er veldig mye sitronsaft Silje, har forandret oppskriften til 2 ss sitronsaft. Hilsen André, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 13.03.2025 16:31:08 handleliste stengt