Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oreokake

Oreokake

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g oreo-kjeks
  • 100 g smeltet smør

Midterste lag:

  • 2 dl kremfløte
  • 300 g mørk sjokolade
  • 3 stk. gelatinplater
  • 2 stk. egg

Øverste lag:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 3 stk. gelatinplater
  • 2 stk. egg
  • 2 dl kremfløte
  • ca. 70 g oreo-kjeks

Pynt:

  • 0,5 pk oreo-kjeks (kan sløyfes)
  • 500 g jordbær (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne oreokaken har alt! Sprø kjeksbunn av oreokjeks, fløyelsmyk og kraftig mørk sjokolademousse og hvit sjokolademousse med knasende sprø biter av oreo. Servert med en kopp svart kaffe kan det knapt bli bedre. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g oreo-kjeks
  • 100 g smeltet smør

Midterste lag:

  • 2 dl kremfløte
  • 300 g mørk sjokolade
  • 3 stk. gelatinplater
  • 2 stk. egg

Øverste lag:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 3 stk. gelatinplater
  • 2 stk. egg
  • 2 dl kremfløte
  • ca. 70 g oreo-kjeks

Pynt:

  • 0,5 pk oreo-kjeks (kan sløyfes)
  • 500 g jordbær (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Monica Bjørkli Erlandsen

    Skal man bruke plomme også i den hvite kremmen på toppen? Jeg gjorde det sist å syns det var en spesiell smak som ikke var god. Men, gangen før det når jeg laget den var den veldig god.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Monica! Ja, hele egg brukes i begge lagene. Det gir en god fylde og smak, men kan du ha brukt andre ingredienser med usmak kanskje? Hilsen Marta, Matprat

  • Bo Hellan

    For de med allergier, kan man bytte ut eggene med bananer?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det ville ikke jeg gjort, da vil jeg heller anbefale å bruke en annen oppskrift. Vår oreokake er ganske fast, men det finnes andre oreokaker uten egg - men som da også er en mykere og mer "moussete" kake. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 12:31:34 handleliste stengt