Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oskjell med kremet sopp

Oskjell med kremet sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. oskjell
  • 150 g østerssopp
  • 2 g finhakket hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 247 kcal
Fett 12 g
Protein 22 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oskjell ser ut som store blåskjell, og smaker omtrent det samme. Damp dem til de åpner seg, bruk litt tid på å rense dem, og server dem som du ville gjort med blåskjell, eller som her, med en soppstuing.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. oskjell
  • 150 g østerssopp
  • 2 g finhakket hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 247 kcal
Fett 12 g
Protein 22 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Bruk en kniv eller liknende og skrap vekk så mye av tilveksten på skjellene som mulig – rur, alger etc.
  2. Damp skjellene under lokk i en vid kjele. Det er ikke nødvendig å tilføre væske – det er nok vann i skjellene når de åpner seg. La skjellene dampe til de har åpnet seg godt. Ta dem av varmen og avkjøl. Ta skjellmaten ut av skjellet og fjern lukkemuskel, gjeller og byssustråd (byssustråden er «skjegget» som fester skallet til fjellet. Trekk det løs slik at senene som er skjult inni skjellet følger med).
  3. Del sopp i mindre biter. Varm en stekepanne og fres soppen i litt olje. Tilsett hvitløk og fløte og kok opp. smak til med litt salt og pepper.
  4. Fordel sausen i fire skjell. Del oskjellet i to og legg bitene på sausen.
Oskjell er nydelige på smak, men inneholder en del gummiaktige, hvite sener som bør fjernes. De fjernes lettest når skjellene er dampet og varme.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 16:30:37