Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Osso bucco

Osso bucco

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 3 kg kalveskank
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 ss olivenolje
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss smør
  • 2,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 bokser hermetiske tomater

Gremolata:

  • 2 stk. sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 849 kcal
Fett 29 g
Protein 108 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Osso buco eller ossobucco - stavemåten varierer, men smaken er den samme forførende! Ossobucco er en klassiker fra det nord-italienske kjøkken. Navnet betyr knokkelens hull, og sikter til beinbiten med marg som skal sitte i kjøttet.  Dette er slow-food på sitt aller beste!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 3 kg kalveskank
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 ss olivenolje
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss smør
  • 2,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 bokser hermetiske tomater

Gremolata:

  • 2 stk. sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 849 kcal
Fett 29 g
Protein 108 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 10:43:53