Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Osteiskake med jordbær

Osteiskake med jordbær

Ingredienser

12  porsjoner
  • 0,5 pk digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk. eggehvite
  • 4 ss jordbærsyltetøy

Bærsaus:

  • 800 g frosne jordbær eller bringebær
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 0,5 pk digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk. eggehvite
  • 4 ss jordbærsyltetøy

Bærsaus:

  • 800 g frosne jordbær eller bringebær
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Server gjerne en bærsaus til. Kjør tinte jordbær eller bringebær, melis og sitronsaft til en jevn og glatt blanding i en foodprosessor. Dersom du lager saus av bringebær, bør du også sile den før servering.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 24.04.2025 06:37:09 handleliste stengt