Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostekake med blåbær

Ostekake med blåbær

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 2,5 dl havrekjeks
  • 3 ss sukker
  • 5 ss smør

Fyll:

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g snøfrisk naturell
  • 100 g melis
  • 6 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 dl blåbærsaft
  • 5 dl frosne blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig ostekake med sprø kjeksbunn, et friskt og syrlig fyll av kremost og pisket fløte, som er pent pyntet med blåbær. En 17. mai-kake som fort blir midtpunktet på kakebordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 2,5 dl havrekjeks
  • 3 ss sukker
  • 5 ss smør

Fyll:

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g snøfrisk naturell
  • 100 g melis
  • 6 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 dl blåbærsaft
  • 5 dl frosne blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Renee Wilhelmsen

    Tenker da å blande blåbærene inn i ostemassen.

  • Renee Wilhelmsen

    Kan man fryse denne?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Renee! Kaker med gelatin egner seg ikke så godt til frysing. Men kaken holder seg fint i kjøleskapet i ca. 3 dager, så du kan fint lage den på forhånd. Ha da blåbærene på ostekaken samme dag. Vi har ikke prøvd å blande blåbærene inne i denne kaken og er litt usikker på om resultatet blir bra, da blåbærene vil avgi en del væske som oppskriften ikke er justert for. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 13.03.2025 12:45:20 handleliste stengt