Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel
  • 100 g smør

Ostemasse:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk og bær:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak , eventuelt annen smak som jordbær, blåbær, appelsin eller kiwi
  • ca. 200 g friske bær til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (29)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ostekake med gelélokk er en populær festkake til 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller jubileum. Sprø kjeksbunn, syrlig og god ostemasse og deilig gelé på toppen. Pynt med friske bær. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel
  • 100 g smør

Ostemasse:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk og bær:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak , eventuelt annen smak som jordbær, blåbær, appelsin eller kiwi
  • ca. 200 g friske bær til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Ta ut rømme og kremost en stund før du skal bake. Når ingrediensene er romtemperert, er det lettere å unngå klumper i ostemassen når du sper inn geléen.

trinn du kan merke av

Vil du se på flere oppskrifter med ostekake? Ikke noe problem vi har samlet ostekakene våre, slik at du enkelt kan velge.

Ostekake med gelé

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Wenche Strand

    Kan ostekaken fryses? Og hvor lenge kan den stå i kjøleskapet før den er gammel?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Wenche! Ostekake kan bli grynete/klumpete i ostemassen, og ikke like delikat som når den er fersk. Gelélokket kan også forandre seg og bli klissete. Kaken holder seg fint i kjøleskap i minst 3-4 dager. Hilsen Marta, MatPrat

  • Charlotte H

    Hei! Det står å blande alle ingrediensene for selve ostekaken og til slutt blande inn gelé. Er det en grunn til at gelé er sist? Siden kremen skal vendes forsiktig inn for å ikke miste luft, er det ikke best å ta selve kremen til slutt? Takk for svar :-)

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Charlotte! Godt spørsmål. Det er fordi geleen vil begynne å stivne så fort den kommer i kontakt med de "kalde" ingrediensene. Derfor skal den blandes inn til slutt - i en tynn stråle, så alt blandes sammen mens geleen stivner sakte. Hilsen Marta

      • Charlotte H

        Tusen takk for svar. Hvordan klarer en å blande sammen i tynn stråle med mindre en bruker en maskin som rører mens du heller i tynn stråle? Eller er det ok å bruke maskin med visp på lav hastighet? Jeg pga den tunge ostekake-massen i bollen så ville ikke bollen sitte stille hvis du skjønner. Så den eneste måten å vende inn denne geleen var ved å ta å helle opp i litt av gangen av gelé og vende inn. Takk igjen <3

        • Marta Ravnsborg

          Begge deler er gode alternativer, enten maskin med lav hastighet eller litt og litt om gangen. Bare hyggelig! Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 09:51:58 handleliste stengt