Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel
  • 100 g smør
  • ca. 200 g friske bær til pynt

Ostemasse:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak , eventuelt annen smak som jordbær, blåbær, appelsin eller kiwi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 25 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (29)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ostekake med gelélokk er en populær festkake til 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller jubileum. Sprø kjeksbunn, syrlig og god ostemasse og deilig gelé på toppen. Pynt med friske bær. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel
  • 100 g smør
  • ca. 200 g friske bær til pynt

Ostemasse:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak , eventuelt annen smak som jordbær, blåbær, appelsin eller kiwi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 25 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

Ta ut rømme og kremost en stund før du skal bake. Når ingrediensene er romtemperert, er det lettere å unngå klumper i ostemassen når du sper inn geléen.

trinn du kan merke av

Vil du se på flere oppskrifter med ostekake? Ikke noe problem vi har samlet ostekakene våre, slik at du enkelt kan velge.

Ostekake med gelé

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 12:31:31