Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostekake med sitrongelé

Ostekake med sitrongelé

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel
  • 100 g smør

Ostemasse:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk og pynt:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 100 g blåbær

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ostekake med gelélokk er en klassiker på kakebordet, og denne varianten med gult lokk av sitrongelé passer perfekt til vårens og sommerens feiringer. Sprø kjeksbunn, syrlig og frisk ostekrem og et lekkert lag med gul gelé på toppen. Pynt gjerne med friske bær og litt kjekssmuler.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel
  • 100 g smør

Ostemasse:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk og pynt:

  • 2,5 dl vann
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 100 g blåbær

Slik gjør du

Ta ut rømme og kremost en stund før du skal bake. Når ingrediensene er romtemperert, er det lettere å unngå klumper i ostemassen når du sper inn geléen.

trinn du kan merke av

Vil du se på flere oppskrifter med ostekake? Ikke noe problem vi har samlet ostekakene våre, slik at du enkelt kan velge.

Ostekake med sitrongelé

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2025 16:57:30 handleliste stengt