Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt ribbe

Ovnsbakt ribbe med grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1923 kcal
Fett 160 g
Protein 86 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å rocke opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi tatt en spansk en og serverer ribba med saftige grønnsaker og potetmos med hvitløk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1923 kcal
Fett 160 g
Protein 86 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av


Server den ovnsbakte ribba med grønnsakene og potetmos med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.

Ovnsbakt ribbe

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2024 03:14:30