Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte kyllinglår med estragon og sopp

Ovnsbakte kyllinglår med estragon og sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 300 g lettsaltet sideflesk i terninger (evt. bacon)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 0,25 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 200 g aromasopp eller annen sopp
  • 1 dl tørr sherry
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv en kyllingform med mye smak! Skal du servere til mange kan du enkelt lage stor porsjon av retten i en langpanne.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 300 g lettsaltet sideflesk i terninger (evt. bacon)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 0,25 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 200 g aromasopp eller annen sopp
  • 1 dl tørr sherry
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Server kyllingformen for eksempel med stekte persillepoteter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lykke Gullholm

    Dette var skikkelig godt! Prøvde oppskriften uten sherry og med persille istedet for estragon, og det funket veldig bra det også :)

    • Cecilie Maske

      Så hyggelig å høre, Lykke! Ja det går fint å variere oppskriften på mange måter! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 09:15:24 handleliste stengt