Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pad Thai - stekte nudler med svinekjøtt

PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g risnudler
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss tamarindsaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss hakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 3 stk. vårløk (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 2 dl ferske bønnespirer
  • 3 ss hakkede peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pad thai - en av Thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra Smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt, risnudler og klassiske thailandske smaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g risnudler
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss tamarindsaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss hakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 3 stk. vårløk (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 2 dl ferske bønnespirer
  • 3 ss hakkede peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Press gjerne litt fersk lime eller sitron over. Den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.
 

Pad Thai - stekte nudler med svinekjøtt - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ingvild Karlsen Leifseth

    Hei! 😊 Bor på en liten plass og får ikke tak i ferske bønnespirer på butikken. Vet jeg kan lage selv, men rekker ikke i dag. Hva kan man erstatte det med? Og evt tamarindsaus også? Mvh Ingvild

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ingvild! Hva med litt finsnittet spisskål? Ha den i "rå", så får du god krønsj :-) Hilsen Marta, Matprat

      • Ingvild Karlsen Leifseth

        Har ikke det heller her, var på leting etter det for to dager siden…

  • Silje Duus

    Skal ikke Pad Thai egentlig inneholde egg også?

    • Cecilie Maske

      Hei, Silje! Jo, du kan godt ha egg i Pad Thai også. Men det er ikke noen regel for dette. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 22:18:41 handleliste stengt