Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pai med rabarbra

Pai med rabarbra

Ingredienser

12  porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt

Rabarbrafyll 1:

  • 200 g rabarbra
  • 0,5 dl vann
  • 100 g sukker

Rabarbrafyll 2:

  • 400 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • frø fra 1 stk. vaniljestang

Topping:

  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
  • 4 ss mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 318 kcal
Fett 16 g
Protein 5 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sprø paibunn med syrlig rabarbra blir en lekker galette, eller rabarbrapai om du vil. Server den gjerne med hjemmelaget iskrem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt

Rabarbrafyll 1:

  • 200 g rabarbra
  • 0,5 dl vann
  • 100 g sukker

Rabarbrafyll 2:

  • 400 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • frø fra 1 stk. vaniljestang

Topping:

  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
  • 4 ss mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 318 kcal
Fett 16 g
Protein 5 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien med hjemmelaget iskrem eller en deilig vaniljesaus

Pai med rabarbra

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 26.11.2024 13:41:30