Hopp til hovedinnhold
matprat logo
PAI MED SOPP OG BACON

Pai med sopp og bacon

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 50 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl revet hvitost
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En herlig pai med ost, bacon og sopp, som kan nytes sammen med en god salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 50 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl revet hvitost
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

PAI MED SOPP OG BACON

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

  • Dag Ove Blindheim

    Hei hva med oppskrift av deigen? Resten klarer jeg å lage uten oppskrift :)

    • Cecilie Maske

      Hei, Dag Ove! De tre første ingrediensene og punkt 1 handler om paideigen. Her er samme oppskrift, bare doblet: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/paideig/ God jul! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Tarja Aabø

    Suksess denne paien! Bruk gjerne revet ost som er blandet med flere forskjellige oster for å få ekstra god smak. Blir laget flere ganger 😃

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB15 09.03.2025 11:40:34 handleliste stengt