Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Paideig

Paideig

Ingredienser

porsjoner

Deig til to paier i 28 cm paiform eller ca. 10 porsjonsformer.

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Paideig er enkelt å lage og kan fylles med både søtt og salt. Bytter du ut halvparten av hvetemelet med sammalt mel, får du en litt sunnere og grovere versjon av paideigen. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Deig til to paier i 28 cm paiform eller ca. 10 porsjonsformer.

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Nå er paibunnen  klar til å fylles med ønsket fyll og stekes ferdig.

Bytt gjerne ut  rundt halvparten av hvetemelet med sammalt mel for en grovere deig.

Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og kan fryses i minst en måned. La deigen ligge på benken en stund før du kjevler den ut. 

Paideigen kan også brukes til galette (pai som lages uten form), quiche lorraine, empanadas, små eplehalvmåner og en rekke andre bakverk.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Niklas Cederby

    To enkle grunner til at noen får deigen for våt. Smøret er for kaldt og smuldringen av smør og mel er ikke finknadd nok. Skal ikke være store klumper for vannet går i. Prøv de to tingene, og deigen blir fin. Lykke til 👌🏻

  • Murielle Solheim

    Fin oppskrift. I motsetning til flere i kommentarfeltet, synes eg at det er akkurat passe mengde vann. Kanskje var smøret deres for varm?

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB13 09.03.2025 11:48:08 handleliste stengt