Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Paideig

Paideig

Ingredienser

porsjoner

Deig til to paier i 28 cm paiform eller ca. 10 porsjonsformer.

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2478 kcal
Fett 170 g
Protein 42 g
Karbohydrater 175 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Paideig er enkelt å lage og kan fylles med både søtt og salt. Bytter du ut halvparten av hvetemelet med sammalt mel, får du en litt sunnere og grovere versjon av paideigen. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Deig til to paier i 28 cm paiform eller ca. 10 porsjonsformer.

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2478 kcal
Fett 170 g
Protein 42 g
Karbohydrater 175 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Nå er paibunnen  klar til å fylles med ønsket fyll og stekes ferdig.

Bytt gjerne ut  rundt halvparten av hvetemelet med sammalt mel for en grovere deig.

Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og kan fryses i minst en måned. La deigen ligge på benken en stund før du kjevler den ut. 

Paideigen kan også brukes til galette (pai som lages uten form), quiche lorraine, empanadas, små eplehalvmåner og en rekke andre bakverk.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 20:25:48