Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannestekt skrei med tomat og oliven

Pannestekt skrei med tomat og oliven

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og olivenragu:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g steinfrie oliven , gjerne ulike sorter
  • 2 ss kapers
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • saft og revet skall av 1 stk. appelsin
  • 1 dl tørr hvitvin eller hvitvinseddik og vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 538 kcal
Fett 23 g
Protein 41 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei i sesong er noe av det beste vi kan servere i vintermånedene. La den få følge av denne kraftige, smakfulle raguen med tomat og oliven smakt til med appelsin og hvitløk, og du vil ganske sikkert få en ny favoritt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og olivenragu:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g steinfrie oliven , gjerne ulike sorter
  • 2 ss kapers
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • saft og revet skall av 1 stk. appelsin
  • 1 dl tørr hvitvin eller hvitvinseddik og vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 538 kcal
Fett 23 g
Protein 41 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fordel raguen på varme tallerkener og legg fiskestykkene oppå. Server med kokte poteter eller byggris.

Pannestekt skrei med tomat og oliven

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 19:38:29