Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Papayasalat med helstekt ytrefilet.jpg

Papayasalat med helstekt ytrefilet

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. rød chili

Papayasalat:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili , grovhakket
  • 2 ss rørsukker eventuelt palmesukker
  • 75 g peanøtter
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 300 g meterbønner, yardbeans , delt i 5 cm store biter
  • 250 g rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. strimlet papaya , helst umoden

Kålsalat:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 stk. agurk , i staver
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy, og servert sammen med helstekt ytrefilet av storfe blir det en lekker, lett og mettende rett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. rød chili

Papayasalat:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili , grovhakket
  • 2 ss rørsukker eventuelt palmesukker
  • 75 g peanøtter
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 300 g meterbønner, yardbeans , delt i 5 cm store biter
  • 250 g rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. strimlet papaya , helst umoden

Kålsalat:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 stk. agurk , i staver
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fileten er lite stekt ved kjernetemperatut 55-60 °C, og medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.
Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst istedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste internasjonale butikker med asiatiske råvarer, eller på Internett.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2025 18:18:10 handleliste stengt