Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta bolognese

Pasta Bolognese

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater , helst plommetomater
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Pasta:

  • 500 g fersk tagliatelle
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater , helst plommetomater
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Pasta:

  • 500 g fersk tagliatelle
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Visste du at: Drøvtyggere på utmarksbeite tar i bruk arealer som ellers ikke ville kunne blitt nyttet til matproduksjon. Og i Norge så har vi store områder kun egnet til grasproduksjon.

trinn du kan merke av
I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.
Det er gøy å lage hjemmelaget pasta. Se vår pastaoppskrift med trinn for trinn-bilder.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Dan-Jimmy Hogstad

    "Tilsett mer væske om nødvendig" Dette fremstår som en dårlig spøk. Etter at det har kokt i 1,5 timer sitter jeg igjen med en suppe. Dette er vann med smak av bolognese. Nå må vi fiske ut de øvrige ingrediensene for å ikke koke de ihjel mens vi forsøker å koke vekk alt overskuddsvannet. 6 dl buljong er helt latterlig!

  • Rugile Pozelaite

    Kanskje skrive at man skal steke hvitløken og løken, stangsellerien og gulroten før man setter oppi vin, tomat og buljong? Det er jo enda rå selvom det skal kokes

    • Cecilie Maske

      Hei, Rugile! Om du vil, kan du godt steke grønnsakene litt, men det er ikke nødvendig. Hilden Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 20:37:55 handleliste stengt