Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Paté med ribbe og tørket sopp

Paté med ribbe og tørket sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 30 g tørket sopp
  • 150 g ribbe i små terninger
  • 2 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage sin egen paté eller leverpostei før jul er for mange blitt en tradisjon. Her har vi blandet inn små biter av ribbe og supplert med sopp og timian. Nydelig å bruke både som en liten forrett, eller som gave til den som har alt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 30 g tørket sopp
  • 150 g ribbe i små terninger
  • 2 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.

Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.

Pateen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal den fryses må den pyntes etter tining.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 22:14:53 handleliste stengt