Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pavlova

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 400 g jordbær
  • 125 g friske bringebær
  • 125 g friske bjørnebær
  • 125 g friske blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (56)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage. Med denne oppskriften får du et perfekt resultat hver gang. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 400 g jordbær
  • 125 g friske bringebær
  • 125 g friske bjørnebær
  • 125 g friske blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Har du dårlig tid, husk at du får kjøpt ferdige marengsbunner (både store og porsjonsstørrelse) og vaniljekrem i butikken. 

trinn du kan merke av
Pavlova trinnbilder
Pavlova trinnbilder
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.
Pavlova trinnbilder
Pavlova trinnbilder

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Pavlova trinnbilder
Pavlova trinnbilder

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Pavlova

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Perfekt Pavlova

 

Kommentarer

  • Guso1202

    Hvor lenge kan jeg oppbevare kremen i kjøleskapet?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! For at kremen skal holde seg best mulig bør du vente med å blande sammen eggekrem og pisket krem til du skal bruke den. Eggekremen kan lages flere dager i forveien, mens kremfløten bør piskes samme dag. Hilsen Marta, MatPrat

  • Anja Solberg

    Hei! Går det ann å lage marengsbunnen med eplecidereddik eller vil det påvirke smaken betydelig?

    • Cecilie Maske

      Hei, Anja! Det går helt fint å bruke eplecidereddik! Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 28.03.2025 18:29:51 handleliste stengt