Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peanøttbrød med fenalår

Peanøttbrød med fenalår

Ingredienser

porsjoner

Peanøttbrød:

  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornshvetemel
  • 0,25 pk gjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 100 g peanøtter
  • 50 g romtemperert smør
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør:

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Peanøttbrød med noen skiver av godt norsk fenalår og en skål med rømme passer perfekt som en smårett eller tapasrett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Peanøttbrød:

  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornshvetemel
  • 0,25 pk gjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 100 g peanøtter
  • 50 g romtemperert smør
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør:

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 13.04.2025 20:23:43 handleliste stengt