Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peanøttbrød med fenalår

Peanøttbrød med fenalår

Ingredienser

porsjoner
  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornhvetemel
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 665 kcal
Fett 34 g
Protein 29 g
Karbohydrater 53 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Peanøttbrød med noen skiver av godt norsk fenalår og en skål med rømme passer perfekt som en smårett eller tapasrett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornhvetemel
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og ha i mel, sukker, salt og vann. 
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start med lav fart på maskinen, og øk tempoet etterhvert.
  3. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca 15 minutter).
  4. Grovhakk peanøttene. 
  5. Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Elt inn peanøttene.
  6. Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time).
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  7. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 25 emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. Etterhev brødene i ca. 30 minutter før steking.
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  8. Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
  9. Server fenalårskiver på et lite fat sammen med en skål seterrømme og peanøttbrød.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB13 01.09.2024 08:40:19