Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peppersaus

Peppersaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts rosépepper
  • 1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
  • 2 ss smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,25 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En fyldig saus med god smak av pepper. Laget slik ekte peppersaus skal være. Passer utmerket til biff, og alle stekte og grillede retter av storfe og svinekjøtt.

  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts rosépepper
  • 1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
  • 2 ss smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,25 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Andrej Arnesen

    Det var veldig god!!!! Har for mye igjen, lurte på om det er mulig å fryse den?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Så bra at du likte den :-) Det skal gå fint. Hvis den sprekker ved tining/oppkoking kan du justere med litt ny kremfløte, så skal det gå fint. Hilsen Marta, Matprat

  • Esben Nordman

    Denne ble skikkelig god. Ristet det grovknuste pepperet litt i panna først. Så hadde jeg i smør og løk osv. Hadde nok i litt mer grønnpepper og lot sausen putre lenge.

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Esben! Så bra du likte den:) Smakene kommer enda bedre frem om du rister hele krydder før de knuses, eventuelt rister knust pepper i tørr panne som du gjorde. Så, det er et godt tips! Peppermengden kan justeres litt alt etter hva man liker - jeg lager den ofte med bare grønnpepper;) Hilsen Anette, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 18.03.2025 18:28:13 handleliste stengt