Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnekjøtt med appelsinsalat

Pinnekjøtt med appelsinsalat

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg pinnekjøtt (beregn ca. 400 g per porsjon, gjerne mer om det er et sultent lag)
  • 800 g potet
  • 0,5 l god appelsinjuice uten fruktkjøtt

Honning- og sennepssaus:

  • 2 ss honning
  • 2 ts grov dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl nøytral nøytral olje
  • 1 ts revet frisk ingefær

Appelsinsalat:

  • 500 g hodekål
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. reddik
  • 100 g sultanrosiner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnekjøtt trenger ikke nødvendigvis bare bli servert til jul. Her har vi dampet pinnekjøttet oppå poteter i appelsinjuice, og servert med denne friske appelsinsalaten vil retten bli påskens vinner!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg pinnekjøtt (beregn ca. 400 g per porsjon, gjerne mer om det er et sultent lag)
  • 800 g potet
  • 0,5 l god appelsinjuice uten fruktkjøtt

Honning- og sennepssaus:

  • 2 ss honning
  • 2 ts grov dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl nøytral nøytral olje
  • 1 ts revet frisk ingefær

Appelsinsalat:

  • 500 g hodekål
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. reddik
  • 100 g sultanrosiner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pinnekjøtt med rotmos 3a.jpg

Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. person.

Pinnekjott-4508-24

Vi anbefaler lynghonning i denne oppskriften, da den harmonerer spesielt godt med pinnekjøtt. Med sin rike smak og komplekse sødme komplementerer lynghonningen det salte og umamirike lammekjøttet perfekt.

Pinnekjøtt med appelsinsalat

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 29.04.2025 00:54:52 handleliste stengt