Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperglazed pinnekjøtt med Atli og Even

Pinnekjøtt med sichuanpepperglaze

Ingredienser

4  porsjoner

Ovnsstekte poteter:

  • 400 g kokefast potet
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss salt
  • 100 g smør

Kålrotkrem med kålsalat:

  • 600 g kålrot
  • 600 g kålrot
  • 150 g smør
  • 1 ss miso (soyabønnepasta)
  • 300 g knutekål
  • 1 stk. lime
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss rapsolje
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 dl salte peanøtter

Sursøt rødkål:

  • 500 g rødkål
  • 4 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 1 dl bringebæreddik
  • 2 dl vann
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stk. stjerneanis
  • 1 ss sichuanpepper
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss pepper
  • 1 ss fennikelfrø

Sichuanpepperglaze:

  • 8 stk. svisker kokes til puré
  • 1,5 dl vann
  • 15 g sichuanpepper
  • 20 g chiliflakes
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ss hvitløk
  • 1 ss black bean paste (chunjang) , paste
  • 2 ss fermenterte hermetiske svarte bønner
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1,5 dl riseddik (chiankang eddik)
  • 1 dl lys soyasaus
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1,5 kg ferdigdampet pinnekjøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2922 kcal
Fett 221 g
Protein 131 g
Karbohydrater 89 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Toppkokken Even Ramsvik og kjøkkensjef Atli Már Yngvason fra restaurant Katla i Oslo har komponert denne spennende asiatiskinspirerte retten med rester av pinnekjøtt. Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning MatPrat sitt 20 års-jubileum.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Ovnsstekte poteter:

  • 400 g kokefast potet
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss salt
  • 100 g smør

Kålrotkrem med kålsalat:

  • 600 g kålrot
  • 600 g kålrot
  • 150 g smør
  • 1 ss miso (soyabønnepasta)
  • 300 g knutekål
  • 1 stk. lime
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss rapsolje
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 dl salte peanøtter

Sursøt rødkål:

  • 500 g rødkål
  • 4 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 1 dl bringebæreddik
  • 2 dl vann
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stk. stjerneanis
  • 1 ss sichuanpepper
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss pepper
  • 1 ss fennikelfrø

Sichuanpepperglaze:

  • 8 stk. svisker kokes til puré
  • 1,5 dl vann
  • 15 g sichuanpepper
  • 20 g chiliflakes
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ss hvitløk
  • 1 ss black bean paste (chunjang) , paste
  • 2 ss fermenterte hermetiske svarte bønner
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1,5 dl riseddik (chiankang eddik)
  • 1 dl lys soyasaus
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1,5 kg ferdigdampet pinnekjøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2922 kcal
Fett 221 g
Protein 131 g
Karbohydrater 89 g

Slik gjør du

Pepperglazed pinnekjøtt med Atli og Even

Ovnsstekte poteter: 

trinn du kan merke av

 

Kålrotkrem og kålsalat: 

 

Sursøt rødkål: 

 

Pinnekjøtt med sichuanpepperglaze: 

Server pinnekjøttet med stekte poteter, kålrotkrem toppet med syrlig kålsalat og peanøtter, og sursøt rødkål overdrysset med den knuste krydderblandingen.  

Asiatiske ingredienser kan være vanskelig å få tak i, men kan bestilles på nett og finnes i større asiatiske dagligvarebutikker. Five spice krydder kan du lage selv med lik mengde av nellik, stjerneanis, fennikelfrø, sichuanpepper og kanel som knuses i en morter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 17:58:27