Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistasjmakroner med sjokoladeganache

Pistasjmakroner med sjokoladeganache

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 25-30 makroner.

  • 80 g skåldede mandler
  • 50 g pistasjnøtter
  • 170 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • 80 g sukker

Sjokoladeganache:

  • 2 ss kremfløte
  • 1 ss honning
  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1,5 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Makroner lages vanligvis med malte mandler, men ved å erstatte litt av mandlene med pistasjnøtter får vi en fin, grønn pastellfarge.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 25-30 makroner.

  • 80 g skåldede mandler
  • 50 g pistasjnøtter
  • 170 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • 80 g sukker

Sjokoladeganache:

  • 2 ss kremfløte
  • 1 ss honning
  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1,5 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

La råvarene være romtemperert når du starter bakingen.

Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper. 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Tuva Rusaanes

    Skal det ikke være mer enn 2 ss kremfløte i sjokoladeganachen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Tuva! Nei, det skal det ikke 😊 Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 11.04.2025 23:23:23 handleliste stengt