Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistou

Pistou

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 40 g frisk basilikum (en bunt)
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 257 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pistou er den franske varianten av den italienske pestoen, og lages uten pinjekjerner. Parmesan kan byttes ut med annen fast, smakfull ost.

En herlig, frisk saus med mange bruksområder - til spekemat, grillet kjøtt og fisk, poteter og grønnsaker, eller på pastaen. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 40 g frisk basilikum (en bunt)
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 257 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også lage det i en foodprosessor.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:35:05