Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam i pita trinn 2

Pitabrød

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 16 pitabrød.

  • 0,5 pk gjær
  • 4,5 dl vann
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pitabrød kan fylles med mye godt. Bruk det du liker av kjøtt og grønnsaker, og server med en tomatsaus eller rømmedressing.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 16 pitabrød.

  • 0,5 pk gjær
  • 4,5 dl vann
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ruth

    Disse ble alt annet en bra! Altfor grove, harde og ikke god smak. Vil ikke prøve de igjen, neste gang finner jeg en oppskrift et annet sted!

  • Cathrine Enirhtac

    Jeg lagde 24 porsjoner så ca 1kg mel. Eltet leeeenge med håndmixmaskin. Stoppet først etter en stund (15min ish) da deigen begynte å slippe kantene, men smart som jeg var fortsatte jeg da deigen ikke var elastisk .. da ble den bare klissete. Hevet likevel og resultatet ble visuelt greit, men smaken var besk og sur... smak av sammalt mel + gjær? Hva kan ha gjort at det har fått den smaken? (Deigen kom så vidt over 40 grader under elting)

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Ikke godt å si hva som gjør smaken besk og sur med kun mel og gjær, det eneste jeg kan tenke på er om du har brukt fersk gjær som har ligget litt på overtid. Utenom det er det vanskelig å si... Hilsen Marta, MatPrat

    • Cathrine Enirhtac

      24 porsjoner ble forøvrig 16 normale pitabrød

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 20:09:05 handleliste stengt