Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plukkfiskravioli

Plukkfiskravioli

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , durumhvete eller pastamel
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g potet
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 50 g purre helst den grønne delen
  • 250 g torsk renset for ben og skinn
  • 0,15 ts revet muskatnøtt
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Garnityr:

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 611 kcal
Fett 33 g
Protein 31 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ravioli fylt med en blanding av potet, purre og kokt torsk smaker overraskende godt, og kan ansees som en moderne tolkning av en god gammeldags norsk klassiker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , durumhvete eller pastamel
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g potet
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 50 g purre helst den grønne delen
  • 250 g torsk renset for ben og skinn
  • 0,15 ts revet muskatnøtt
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Garnityr:

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 611 kcal
Fett 33 g
Protein 31 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

1. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.

2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Vend forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.

3. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.

4. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.

5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd. Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.

6. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos dem og tilsett melk og smør, rør godt. Finsnitt purre og bland inn 2/3 i potetmosen sammen med  torsk i småbiter. Bland godt og smak til med revet muskat, salt og pepper. Avkjøl blandingen.

7. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.

8. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.

9. Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for ravioli er trinn 6 på maskinen.

10. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet.

11. Legg den andre pastaleiven over leiven med fyllet på. Bruk en finger og legg et svakt trykk på pastaen over hver fyllporsjon. Trykk forsiktig med fingertuppene rundt hver porsjon fyll slik at pasta møter pasta, og at det ikke dannes luftlommer.

12. Bruk baksiden av en stor tyll (kremtip) til å trykke lett ned rundt fyllet. Slik får du også en fin delikat form på ravioliene.

13.Stikk ut ravioliene med en utstikker.

 

Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!

15. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er «al dente», ca. 4 minutter.

 16. Skjær bacon i mindre biter og sprøstek dem i varm tørr panne. Legg baconet til avrenning på et lite stykke kjøkkenpapir. Smelt smøret i den samme panna og la det få en nøttebrun farge.

Server straks på varme tallerkener og dryss gjerne over litt nyrevet parmesan.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:33:56