Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ponzusaus

Ponzusaus

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. fedd hvitløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ss riseddik
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 95 kcal
Fett 0 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ponzusaus er en syrlig og frisk smaksbombe! Den japanske sausen passer perfekt som dipp til sashimi eller som dressing i en asiatisk salat. Juster gjerne mengde chili etter hvor spicy du liker det. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. fedd hvitløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ss riseddik
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 95 kcal
Fett 0 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ponzusausen kan med fordel lages dagen før, da den har godt av å godgjøre seg før den skal serveres.

Server gjerne ponzusaus som en dipp til gyosa, eller bruk som dressing i asiatisk salat eller poke bowl med laks.

Ponzusaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 22.12.2024 06:00:03