Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta - Italiensk ribberull

Porchetta – Italiensk ribberull

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (21)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server skiver av italiensk porchetta med honningstekte grønnsaker. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød. 

Porchetta - Italiensk ribberull

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Slik bruker ekspertene honning i maten

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

  • Bjørn Tennung

    Denne var helt uspiselig på grunn av altfor mye hvitløk. Vi brukte økologisk hvitløk som ikke var spiret men hvitløk smaken ble altfor sterk. Vi bruker hvitløk i mye mat men dette ble helt overdrevet.

    • Cecilie Maske

      Hei, Bjørn! Vi ser at det kan bli litt mye hvitløk, ja! Det er jo forskjell både på størrelsen og smaken på hvitløkbåter :-). Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Alexander

    Hei. Bør man ta ut ribben noen døyn før, kryddre en dag, og la den stå i noen døyn før steking? Det gjør jeg med vanlig ribbe

    • Cecilie Maske

      Hei, Alexander! Ja, du bør absolutt ta ribba ut av fryseren i god tid, slik at den tiner helt. Og du kan godt krydre og la den stå og trekke smak noen timer før du steker den, men det er ikke nødvendig å la den stå i flere døgn. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

      • Alexander

        Takk😀

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 29.03.2025 09:31:49 handleliste stengt