Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta med chimmichurri

Porchetta med chimichurri

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1463 kcal
Fett 135 g
Protein 51 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron, og serverer den med en smaksrik chimmichurri. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1463 kcal
Fett 135 g
Protein 51 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Vil du ha litt ekstra "spice" på sausen din ha i en finhakket grønn chili.

Server skiver av italiensk porchetta med chimichurri. Ovnsbakte grønnsakerRåstekte poteter og ikke minst en deilig focaccia smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød

Porchetta med chimmichurri

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 04:41:52