Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta med gresk vri

Porchetta med gresk vri

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stk. hvitløk
  • 50 g sorte oliven
  • 50 g soltørkede tomater i olje
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 200 g smuldret fetaost
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss brødrasp

Knuste poteter:

  • 12 stk. mellomstore potet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Elsker du porchetta? Da må du prøve ut denne versjonen fylt med soltørket tomat, oliven, feta og friske urter. Server den med deilige knuste poteter. En smaksrik chimichurri saus eller en frisk tzatziki.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stk. hvitløk
  • 50 g sorte oliven
  • 50 g soltørkede tomater i olje
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 200 g smuldret fetaost
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss brødrasp

Knuste poteter:

  • 12 stk. mellomstore potet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder

Server porchetta med knuste poteter, og gjerne en smaksrik chimichurri saus, en fyldig rømme- og urtedressing eller en frisk tzatziki.

Porchetta med gresk vri

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Porchetta – Italias ribberett

Porchetta er italienerens versjon av ribbe, og er en nydelig rett som kan nytes både varm og kald. Vi frister med ulike varianter: porchetta med chimichurri, en med eple og kål og en som er fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk.

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB14 09.01.2025 17:10:08