Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porterkokte lammeskanker

Porterkokte lammeskanker

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 ss nøytral olje til bruning
  • 0,5 l mørkt øl , gjerne porter
  • 1 l lammekraft
  • 1 båt hvitløk delt i to
  • 1 stk. løk i båter
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 ts hel pepper

Salat:

  • 2 stk. tomat
  • 1 dl grønne oliven
  • 2 ss kapers
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 potte grovhakket frisk basilikum

Til servering:

  • 4 skiver brød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1314 kcal
Fett 73 g
Protein 124 g
Karbohydrater 32 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker trenger litt tid for å bli spiseklare, møre og gode. Har du tålmodighet til å vente på skankene mens de klargjør seg i porterøl, er du garantert et alle tiders måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 ss nøytral olje til bruning
  • 0,5 l mørkt øl , gjerne porter
  • 1 l lammekraft
  • 1 båt hvitløk delt i to
  • 1 stk. løk i båter
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 ts hel pepper

Salat:

  • 2 stk. tomat
  • 1 dl grønne oliven
  • 2 ss kapers
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 potte grovhakket frisk basilikum

Til servering:

  • 4 skiver brød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1314 kcal
Fett 73 g
Protein 124 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lammeskankene med godt brød.

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 18:26:15