Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Portvinsaus

Portvinsaus

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2,5 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl portvin
  • 0,5 dl viltkraft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 205 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Portvinsaus er en nydelig, klassisk saus som passer til kraftige kjøttretter av rein, elg, hjort og og storfe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2,5 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl portvin
  • 0,5 dl viltkraft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 205 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Hakk løken fint. Smelt litt av smøret i en gryte og fres løken til den er gyllen og myk.
  2. Tilsett brunt sukker og la det karamelliseres. Hell på portvin og kok inn til halvparten. Tilsett reinsdyrkraft og kok inn på nytt til omtrent halvparten. Sil sausen.

Smak på kraften dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Om kraften/fonden er veldig konsentrert kan det hende det ikke er nødvendig å koke inn sausen så mye. Om den ikke er konsentrert, kan det være lurt å koke den inn før den tilsttes sausen.

  1. Rør ut maisenna i  litt kaldt vann og rør det inn i sausen. Kok opp og smak til med salt, pepper og litt mer portvin om du ønsker. Skjær kaldt smør i terninger og visp smøret inn i sausen (montèr) rett før servering. Sasuen må ikke koke etter at smøret er vispet inn. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 15:51:18