Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetsalat

Potetsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. hel sylteagurk (eller tilsvarende skivet sylteagurk)

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts tabasco
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Klassisk potetsalat med rømme og majones er populær på koldtbordet og som tilbehør til grillmaten.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. hel sylteagurk (eller tilsvarende skivet sylteagurk)

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts tabasco
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk denne oppskriften som en grunnoppskrift, og varier den med for eksempel biter av syrlig eple, kapers, stilkselleri eller grønne oliven for å lage din helt egne spesialsalat. Finhakkede urter smaker alltid godt i potetsalat - for eksempel dill, gressløk, persille eller timian.

Potetsalat

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

  • Ellen

    Hei, jeg trenger desperat hjelp til beregning og oppskrift på potetsalat til 76 personer til et koldtbord.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ellen! Vi beregner vanligvis rundt 500-600 gram mat per person. Det er da inkludert tilbehør, og da bør ca. halvparten være fisk eller kjøtt. Det kommer litt an på hvor mange retter det er totalt, og hvor mye det lages av alt. Jeg ville beregnet 8 kg potet, og justert opp oppskriften på resten av ingrediensene tilsvarende (med plussymbolet). Da vil det stå 48 porsjoner, som er beregnet til en middagsporsjon. Vil du sikre deg å lage mer, skal det sies at potetsalat ikke er det verste å ha rester av :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • rorotilmatprat

    Droppet soyasausen og tabascoen. Bra oppskrift

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB13 19.02.2025 09:29:45 handleliste stengt