Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Prinsessekake

Prinsessekake

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller

Gjærdeig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)

Fyll:

  • 50 g romtemperert smør
  • 2 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts maisenna
  • 3 dl vaniljekrem
  • 1,5 dl rosiner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3480 kcal
Fett 135 g
Protein 92 g
Karbohydrater 442 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fantastisk god kake laget av gjærdeig som er fylt med kanel, rosiner og deilig vaniljekrem! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller

Gjærdeig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)

Fyll:

  • 50 g romtemperert smør
  • 2 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts maisenna
  • 3 dl vaniljekrem
  • 1,5 dl rosiner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3480 kcal
Fett 135 g
Protein 92 g
Karbohydrater 442 g

Slik gjør du

Skal du lage vaniljekrem fra bunnen av, startet du med dette først. Du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem fra butikken. 

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.

Dekorer kaken med en enkel melisglasur av melis og eggehvite. 

Prinsessekake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:47:42