Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Provencalsk lammestek

Provencalsk lammestek

Ingredienser

10  porsjoner

Poteter og grønnsaker:

  • 1 kg kokefast potet
  • 7 stk. tomat
  • 4 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 6 kvister frisk timian
  • 4 kvister frisk rosmarin
  • 4 ss nøytral olje
  • saften av 1 stk. sitron (skallet skal brukes i paneringen)

Panering:

  • 1 bunt bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • 1,5 dl griljermel
  • 100 g revet parmesan
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts tørket rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å legge steken oppå skivede poteter og grønnsaker og la alt bake i ovnen sammen er både enkelt og velsmakende. Den gode kraften fra steken drypper ned på grønnsakene og danner det perfekte tilbehøret. Hvilke grønnsaker du velger er opp til deg og hva du liker. Vi har brukt de aller enkleste - potet, tomat og løk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Poteter og grønnsaker:

  • 1 kg kokefast potet
  • 7 stk. tomat
  • 4 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 6 kvister frisk timian
  • 4 kvister frisk rosmarin
  • 4 ss nøytral olje
  • saften av 1 stk. sitron (skallet skal brukes i paneringen)

Panering:

  • 1 bunt bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • 1,5 dl griljermel
  • 100 g revet parmesan
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts tørket rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Skjær kjøttet i skiver, og server på et stort fat. Dryss gjerne over litt urter til slutt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2025 09:42:56 handleliste stengt