Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kald potet- og purreløksuppe

Purre- og potetsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. purre i biter
  • ca. 500 g potet i biter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 357 kcal
Fett 27 g
Protein 7 g
Karbohydrater 20 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Purre og potet – to enkle og billige ingredienser som sammen blir en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Luksusversjonen får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner og tynne skiver spekeskinke smaker nydelig til. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. purre i biter
  • ca. 500 g potet i biter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 357 kcal
Fett 27 g
Protein 7 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen varm eller iskald i dype skåler og topp for eksempel med noen dråper trøffelolje og finklippet karse. Spekeskinke og grissini smaker godt ved siden av suppa.

Suppen passer ogaå godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:24:09