Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra- og kokosdessert

Rabarbra- og kokosdessert

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet, og kan brukes på mange forskjellige måter. Dette er en god, gammel dessert som er vel verd å trekke frem fra glemselen. Kombinasjonen av kokos og rabarbra gir en deilig smak av sommer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 1/2 cm biter. Legg dem utover i en stor ildfast form eller i porsjonsformer. Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.
  2. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.
  3. Stek desserten ved 200 °C, på midterste rille, ca. 15-20 minutter til toppen er gyllen.

 Server gjerne kokosdesserten lun med vaniljeis eller pisket krem.

Denne desserten kan gjerne lages i en grill med lokk. Tiden vil variere noe med temperaturen på grillen, så prøv deg litt frem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2024 14:36:08