Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Rabarbra er et sikkert tegn på at sommeren er her! Rabarbrakompott er en søt, frisk og lun dessert. Toppet med fransk sabayonne, en luftig og skummende saus av eggeplommer, sukker og vin. Mandelcrumble gir desserten krønsj og enda mer smak.
Sukkerinnholdet i rabarbra varierer, så smak til når den har kokt en stund. Du kan også holde tilbake litt sukker. Er den for sur tilsettes mer sukker, og er den for søt kan du ha i mer sitronsaft.
Har du ikke hvitvin, kan du bruke hylleblomstsaft eller eplesaft.
Sabayonne må lages rett før servering, og serveres varm over lun rabarbrakompott.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.