Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra med sabayonne

Rabarbra med sabayonne

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ss sitronsaft

Mandelcrumble:

  • 30 g mandler
  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 ts salt

Sabayonne:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 411 kcal
Fett 16 g
Protein 7 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbra er et sikkert tegn på at sommeren er her! Rabarbrakompott er en søt, frisk og lun dessert. Toppet med fransk sabayonne, en luftig og skummende saus av eggeplommer, sukker og vin. Mandelcrumble gir desserten krønsj og enda mer smak. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ss sitronsaft

Mandelcrumble:

  • 30 g mandler
  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 ts salt

Sabayonne:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 411 kcal
Fett 16 g
Protein 7 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rabarbra kutting

Sukkerinnholdet i rabarbra varierer, så smak til når den har kokt en stund. Du kan også holde tilbake litt sukker. Er den for sur tilsettes mer sukker, og er den for søt kan du ha i mer sitronsaft. 

Har du ikke hvitvin, kan du bruke hylleblomstsaft eller eplesaft.

Sabayonne må lages rett før servering, og serveres varm over lun rabarbrakompott. 

Rabarbra med sabayonne

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2024 14:23:00