Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Posjert rabarbra med vaniljeis

Rabarbra med vaniljeis

Ingredienser

porsjoner

Posjert rabarbra:

  • 500 g rabarbra
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 ts revet sitronskall

Til servering:

  • 0,5 l vaniljeis
  • 30 g mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 84 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norsk rabarbra i sesong smaker ekstra godt med vaniljeis! Rabarbra kokes i en vanilje- og sukkerlake for gi mer sødme til den friske rabarbraen. Toppet med ristede mandelflak. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Posjert rabarbra:

  • 500 g rabarbra
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 ts revet sitronskall

Til servering:

  • 0,5 l vaniljeis
  • 30 g mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 84 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server krydret rabarbra med vaniljeis, og dryss over ristede mandelflak. 

Posjert rabarbra med vaniljeis

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 26.11.2024 15:43:04