Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrachutney

Rabarbrachutney

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1772 kcal
Fett 2 g
Protein 11 g
Karbohydrater 415 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbrachutney er et smakfullt og godt tilbehør til grillmat, som for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun. Prøv da vel!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1772 kcal
Fett 2 g
Protein 11 g
Karbohydrater 415 g

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbra og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter. Skrell løk og skjær den i skiver.
  2. Bland rabarbra, løk, eddik, vann og rosiner i en gryte. Kok opp under lokk i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og krydder. Kok chutneyen uten lokk på middels varme til den tykner, ca. 30 minutter.
  3. Hell chutneyen i glass og sett på lokk. Avkjøl.

Rabarbrachutney er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.

 

1 porsjon gir ca. 3 dl rabarbrachutney.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:26:37